Activiteiten

Peffingen is een dorpje in Duitsland waar iedereen van jong tot oud zich kan ontspannen, inspannen, amuseren en tot rust komen. Het ligt niet ver van het Groothertogdom Luxemburg.

Je kan mooie wandelingen maken door weidse weilanden, door smalle spleten en langs steile rotsen. Ook de fietsers kunnen hier hun hart ophalen op mooi aangelegde oude treinroutes en langs kabbelende beekjes en rivieren. Je kan wat stoerder doen op een mountainbike die wij trouwens ook ter beschikking stellen.  Langsheen de Moezel, die op 20 km hier vandaan ligt, is het ook heel mooi om te wandelen of fietsen over mooie brede paden.

De streek is ook een paradijs voor motards, via mooie kronkelige banen passeer je de talrijke heuvels en hopvelden en kom je doorheen schilderachtige dorpjes.

Langsheen de vele riviertjes kan je vissen en avonturiers kunnen gaan kajakken of raften op de Prüm en de Sauer.

De ganse streek hier is ook een gekende vliegroute van trekvogels dus vogelaars breng die kijkers maar mee!  Trouwens wild is hier ook volop aanwezig.

Zwemmen kan in het Recreatiebad Cascade in Bitburg (binnen- en buitenbad, zie "links") en er zijn buitenzwembaden in Bollendorf, Oberweis en het Kyltalbad in Kordel.

 In Echternach (L), op 15 km van Peffingen, kan je goedkoop shoppen, ook op zondag. In Bitburg, eveneens op 15 km en Trier (D), op 30 km, zijn grote winkelstraten en kan je ook het verleden opsnuiven in verschillende musea.  Luxemburg-stad, op 35 km, is ook een bezoekje waard.

Deel deze pagina